Projekti

VERIFIKACIJSKA POSJETA UNDP-a

Agencija za razvoj općine Tešanj je pripremila projektnu aplikaciju za “Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu unapređenja konkurentnosti privrednih subjekata registrovanih na području MEG partnerskih JLS kroz jačanje kapaciteta pružaoca poslovno-razvojnih usluga.“

Komisija za evaluaciju prijedloga projekata u okviru ovog Javnog poziva, a koju su sačinjavali predstavnici UNDP-a, izvršila je evaluaciju svih projektnih prijedloga prispjelih u periodu od 28.11.2018. do 16.01.2019. godine.  

Nakon detaljnog pregleda, projektni prijedlog naše organizacije je ušao u uži izbor najuspješnijih prijedloga projekata. Naredni korak u procesu odabira projektnih prijedloga je bila verifikacijska posjeta predstavnika UNDP-ija našoj organizaciji koja je održana 28.01.2019. godine sa predstavnicom MEG projekta gđom. Saša Kotlica. Na ovom sastanku predstavnici Agencije, gosp. Ismar Alagić i gđica. Dženita Hopić su dali pojašnjenja  o projektu i planiranim aktivnostima.

Konačni rezultati javnog poziva će biti objavljeni do kraja februara 2019.godine.