U okviru Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS EXPO“ u Gračanici, dana 23.04.2014. godine, organizovan je okrugli sto na temu: „Unapređenje poslovnog okruženja u funkciji privrednog razvoja“.

U okviru Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS EXPO“ u Gračanici, dana 23.04.2014. godine, organizovan je okrugli sto na temu: „Unapređenje poslovnog okruženja u funkciji privrednog razvoja“. Na poziv Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona učešće na pomenutom događaju su imali i predstavnici TRA-Agencije za razvoj općine Tešanj na čelu sa direktorom g-dinom Ismarom Alagićem. Doc. dr. Ismar Alagić je predstavio incijativu BEAR, aktivnosti i projekte koje realizuje Agencija TRA, kao i rezultate rada Općine Tešanj u proteklom periodu. Nakon izlaganja upriličeno je druženje sa predstavnicima Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Premijerom Tuzlanskog kantona, poduzetnicima i ostalim učesnicima na okruglom stolu, koji nisu krili svoje oduševljenje i zadovoljstvo radom, postignutim rezultatima Agencije TRA i Općine Tešanj.

U prilogu možete vidjeti prezentaciju direktora Agencije TRA g-dina Ismara Alagića:http://www.tra.ba/assets/user_files/files/GRAPOS_BEAR_ALAGIC.ppt

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608