Na sajmu su učešće uzele 22 firme sa područja općine Tešanj, ali i susjedne općine Usora.

Danas je, u organizaciji Općine Tešanj i TRA Agencije za razvoj općine Tešanj održan prvi sajam zapošljavanja mladih. Na sajmu su učešće uzele 22 firme sa područja općine Tešanj, ali i susjedne općine Usora. Na sajmu su svoju novu radnu snagu tražile firme: Mann+Hummel BA, 3DIN doo, Ascom doo, Madi doo, Eurovez doo, EDUKA BH doo, Koala paintings doo, INŽINJERING 1 d.o.o JELAH, Jami d.o.o. PJ Tešanj, Napredak dd, MEDENA – COMMERCE d.o.o., NEDJING D.O.O, FERRETTO GROUP CENTRAL EUROPE DOO, BME d.o.o., Global Metal Construction, ĆOSIĆPROMEX DOO, PREIS USORA d.o.o., Saračević doo, Junior-Eko-Termik d.o.o. Jelah-Tešanj, Koteks doo, Inox Ajanović. Imenovane firme su izrazile potrebu za upošljavanje više od 300 novih radnika, što predstavlja odličnu priliku za mlade i nezaposlene ljude da na jednom mjestu dobiju informacije o potrebnim zanimanjima.

Pored firmi koje su u potrezi za kvalitetnom i kvalifikovanom radnom snagom, na sajmu se predstavio i portal Posao.ba gdje su se posjetioci mogli više informisati o radu samog portala kao i dnevnim potrebama bh. firmi za radnom snagom.

U prepunoj Sali, za posjetioce sajma je održana i edukacija na temu pisanja motivacionog pisma i CV-a od strane predstavnika CPCD centra iz Sarajeva. U sklopu Sajma, posjetiocima je predstavljen i projekat firme Koala paintings doo, čiji predstavnici su u potrazi za radnom snagom, pokrenuli obuku radne snage „Škola brizganja plastike“.  

Svim učesnicima kao i posjetiocima se zahvaljujemo na učešću i posjeti.

 

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608