CRS BiH organizirao okrugli sto u Tešnju, s ciljem promocije i realizacije PRO-Budućnost projekta.

Danas je, u sali hotela Villa Ukus Tešanj, održan okrugli sto :“Povjerenje i razvoj u izgradnji mira“, koji je sastavni dio projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za budućnost) USAID-a, a koji implementira CRS u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. Osnovni cilj događaja jeste interaktivno djelovanje svih učesnika u identifikaciji neophodnih aktivnosti koje će doprinijeti  izgradnji razumijevanja i povjerenja u ove dvije zajednice, ali i šire.

Okruglom stolu je prisustovalo oko 30 predstavnika lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskih zajednica i poslovnog sektora iz Tešnja i Teslića. Moderatori okruglog stola su bili: gdin Vehid Šehić, predstavnik Foruma građana Tuzla, i gdin Miodrag Živanović, profesor na Filozofskom fakultetu u Banja Luci.

Doprinos okruglom stolu, ali i podršku cjelokupnom projektu,  su dali i Općinski načelnik mr.Suad Huskić, i direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj, Doc.Dr. Ismar Alagić.

Inače, važno je napomenuti da je TRA Agencija radila na izradi aplikacije Općine Tešanj, te da je zadužena za sve buduće aktivnosti i planove implementacije PRO-Budućnosti na području općine Tešanj.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608