Predstavnici Turske kompanije “Seyas”gosp. A.Alaz Albay, gosp. Mustafa Basari, gosp. Ismail Senay posjetili su općinu Tešanj.

Predstavnici Turske kompanije "Seyas",gosp. A.Alaz. Albay, gosp. Mustafa Basari,gosp. Ismail Senay posjetili su općinu Tešanj. Goste su primili direktor Agencije za razvoj općine Tešanj,gosp. Hilmo Perčo, direktor SRC Tešanj,gosp. Ibro Omerbašić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj,gosp. Esmir Subašić. Domaćini sastanka sa gostima su obišli lokalitete poslovnih zona "Vila","Glinište","Bukva",te izletišta "Kiseljak" i "Jelen". Razlog posjete turske delegacije je upoznavanje sa privrednim potencijalima općine Tešanj, te upoznavanje sa mogućnostima koje općina Tešanj nudi za strane investitore u poslovnim zonama i pogodnosti za razvoj turizma na području općine Tešanj. Tokom radnog sastanka gosti su izrazili interes za programe podrške razvoju i poduzetništvu i sektoru prerađivačkih djelatnosti koje pružaju TRA d.o.o-Agencija za razvoj i općina Tešanj, te mogućnostima koje se nude investitorima u poslovnim zonama "Vila" i "Glinište". Direktor kompanije Mustafa Basari je izrazio zadovoljstvo prezentovanim i mogućnostima koje se pružaju investitorima u općini Tešanj, te ukazao da Agencija za razvoj i općina Tešanj svojim radom pokazuju dobar primjer stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta. Sve to govori u prilog činjenici da u narednom periodu postoje dobri preduslovi za realizaciju investicijia turskih investitora na području općine Tešanj.

Predstavnici Agencije za razvoj općine Tešanj pozvani su u Istanbul da članovima udruženja biznismena TUSCON(jednom od najvećih udruženja u R Turskoj) prezentuju projekte i pogodnosti koje se nude investitorima na području općine Tešanj.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608