Ambasador Moon preporučuje tešanjski ekonomski duh za ostale lokalne zajednice u BiH

Ambasador Moon preporučuje tešanjski ekonomski duh za ostale lokalne zajednice u BiH .

 Tešanjski načelnik Suad Huskić bio je domaćin američkom ambasadoru Patrick Moonu kao i svojim kolegama načelnicima Teslića i Žepča Milanu Miličeviću i Mati Zovki.

Jedna o tema razgovora bila je međuopćinska saradnja, projekat njemačkog GIZ-a. Nakon sastanka medijima su se obratili načelnici Žepča, Teslića i Tešnja kao i amasador Moon, koji je zadovoljan kojom putanjom Općina Tešanj ide ka napretku. U Tešnju se dobro radi na promociji ekonomskih aktivnosti u raznim oblastima. U Tešnju osjeti se duh poduzentištva i mislim da to može biti jako dobar primjer za druge lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini. Riječi su ambasadora Moona, koji je najavio da će prvog juna javnosti biti predočena konačna verzija ekspertne grupe američke ambasade o promjeni Ustava u našoj državi i nada se da će sve stranke prihvatiti dokument.

Načelnik Suad Huskić posjetu Moonovu Tešnju smatra za priznanje Općini za sve ono što je radila u proteklim godinama.

Moon posjetu Tešnju završio je u MSŠ koju podržava USAID a direktor škole Muharem Sarčević je ambasadoru Moonu prezentovao aktivnosti škola na čijem je čelu. MSŠ Tešanj posjetili su i predstavnici USAID-a sa kojima je razgovarao i v.d direktora Muhamed Džihić. Na sastanku su dogovorene dalje smjernice oko realizacije zajednički projekata Agencije i MSŠ Teešanj, a koje podržava USAID.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608