Poslovni susreti bh i turskih privrednika u Doboju

BBI banka i BBI VIP biznis klub upriličili su u Doboju susret privrednika iz BiH i predstavnika 16 kompanija iz Nezavisne asocijacije privrednika MUSIAD iz Turske.

Susreti u Doboju jedan su u nizu događaja koje BBI banka organizira u cilju širenja saradnje između domaćih privrednika, jačanju poslovnih veza i unapređenju uslova za eventualnu veću prisutnost domaćih privrednika na inozemnim tržištima.
 


Na ovom poslovnom susretu, kojem je prisustvovalo oko stotinjak privrednika, okupili su mnogi predstavnici kompanija i biznismeni iz naše zemlje i okruženja gdje su u konkretnim razgovorima tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje, a sve s ciljem pokretanja većih poslovnih aktivnosti i zapošljavanja na prostoru Zeničko-dobojskog kanton.

Na poslovnom susretu, Općine; Tešanj, Doboj, Doboj Jug, predstavili su svoje potencijale za ulaganje. Općinu Tešanj je predstavio Doc.Dr Ismar Alagić. U prvom dijelu prezentacije predstavljeni su privredni potencijali općine Tešanj, a u  drugom dijelu predstavljena su tri strateška projekta Općine Tešanj;

–  proširenje mreže toplifikacije na području općine Tešanj,

–  proširenje kanalizacione mreže sa izgradnjom uređaja za prečišćavanje,

–  mogućnosti koje Općina Tešanj nudi na poslovnim zonama: „Glinište“i „Vila“

Nakon prezentacija upriličeni su bilateralni susreti na kojima je Doc.Dr Ismar Alagić predstavnike turskih kompanija upoznao o mogućnostima ulaganja i pogodnostima koje Općina Tešanj pruža investitorima. Doc. Dr Ismar Alagić je naglasio da na području općine Tešanj postoji veliki broj stranih investicija, ali da još uvijek nije došlo do realizacije investicije iz Turske, te izrazio nadu da će do realizacije doći u  bududćnosti. Predstavnici turskih komapnija su izrazili zadovoljstvo predstavljenim, te su obećali da će dataljno sagledati i analizirati mogućnosti za investiranje u općinu Tešanj.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608