Održan Drugi regionalni samit poduzetnika – 300 najboljih u Dubrovniku, na kojem su općinama Tešanj, Žepče i Teslić (BEAR regija) dodijeljena priznanja za razvoj
poduzetništva na području jugoistočne Europe.

Drugi regionalni samit poduzetnika - 300 najboljih, za vikend je održan u Dubrovniku (Republika Hrvatska). Oko 120 sudionika samita razgovaralo je o budućnosti poduzetništva i mogućnostima njegovog unapređenja. 
Na svečanosti su dodjeljene nagrade i priznanja najzaslužnijim za razvoj poduzetništva u jugoistočnoj Europi. Općine Tešanj, Žepče, Teslić za projekat BEAR dobitnik su priznanja za razvoj poduzetništva na području jugoistočne Europe.
Svečanosti su prisustvovali Općinski načelnik, Mr. Suad Huskić i Doc.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije kao kontakt tačke za BEAR razvojnu inicijativu. U ime Općine Tešanj, nagradu je primio Općinski načelnik. Predsjednik Nezavisnog Međunarodnog Komiteta
za dodjelu nagrada i priznanja u okviru projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području  Jugoistočne Europe je prof. dr. Boris Tihi.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608