U okviru projekta “Konkurentnost sredine poslovne izvrsnosti-COBEAR” koji provodi TRA Agencija za razvoj opcine Tesanj u partnerstvu sa opstinom Teslic, RAZ Razvojnom agencijom Zepce i Udruzenjem privrednika Biznis centar Jelah Tesanj, a uz podršku Europske Unije odrzan je cetvrti po redu seminar za ppredstavnike MSP pod nazivom “Pojednostavljivanje carinskih procedura i sticanje statusa odobrenog izvoznika” u prostoru sale za OV Zepce u Zepcu.Seminar su otvorili gdja. Branka Janko, direktorica RAZ-a i Van.prof.dr. Ismar Alagic, projektni rukovodilac COBEAR projekta, koji su isti dan bili i gosti programa Radio Zepce vezano za aktivnosti na COBEAR projektu.

U okviru projekta "Konkurentnost sredine poslovne izvrsnosti-COBEAR" koji provodi TRA Agencija za razvoj opcine Tesanj u partnerstvu sa opstinom Teslic, RAZ Razvojnom agencijom Zepce i Udruzenjem privrednika Biznis centar Jelah Tesanj, a uz podršku Europske Unije odrzan je cetvrti po redu seminar za ppredstavnike MSP pod nazivom "Pojednostavljivanje carinskih procedura i sticanje statusa odobrenog izvoznika" u prostoru sale za OV Zepce u Zepcu.Seminar su otvorili gdja. Branka Janko, direktorica RAZ-a i Van.prof.dr. Ismar Alagic, projektni rukovodilac COBEAR projekta, koji su isti dan bili i gosti programa Radio Zepce vezano za aktivnosti na COBEAR projektu.

Predavaci na seminaru su bili Nermin Jusic i prof.dr. Ishak Mesic uz ucesce predstavnika firmi iz BEAR podrucja poslovne izvrsnosti, kao sto su: Saracevic, Medena Commerce, Subasic, Skolarac, Prograd Holz, Elmont i dr. Predavaci su kroz praktican rad sa polaznicima seminara obradili slijedece teme:Pojednostavljeni carinski postupci; PCP po fakturi;   PCP – nepotpuna prijava; Ovlašteni izvoznik; Vanjskotrgovinsko poslovenje; Preferencijalna pravila porijekla;  Lokalno (kućno) izvozno carinjenje – Odobreni izvoznik;  Lokalno (kućno) uvozno carinjenje; Ovlašteni pošiljaoc i ovlašteni primalac i; Ovlašteni privredni subjekat. Seminar je odlicno prihvacen od strane ucesnika i u narednom periodu pripremamo nove seminare kroz COBEAR projekat koji su u skladu sa potrebama MSP iz projektnog podrucja.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608