Posjeta gospodina Takashi Kimura

Danas je Agenciju za razvoj općine Tešanj posjetio gospodin Takashi Kimura, predstvanik konsultantskog tima za BiH, zajedno sa svojom saradnicom Eminom Ljubijankić. Japan International Cooperation Agency (JICA) odnosno japanska agencija za međunarodnu saradnju je razvojna agencija Vlade Japana koja je u BiH prisutna od 1996. godine, i koja brojnim projektima učestvuje u naporima da se poboljša kvalitet života ljudi u Bosni i Hercegovini. Tema sastanka je bio aktuelni poziv Federalnog ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta “Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede” koji se realizuje zahvaljujući podršci JICA.

Podsjećamo, da su uposlenici Agencije prošli obuku za mentoring malih i srednjih preduzeća u okviru projekta “Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za mala I srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana” – faza 2. Program mentoringa predstavlja novi oblik podrške malim i srednjim preduzećima, koji se bazira na iskustvima Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Poziv Federalnog ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta “Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede” je još uvijek otvoren za sve privredne subjekte, više informacija možete pogledati na slijedećem linku: https://www.fmrpo.gov.ba/javni-natjecaj-pruzanje-mentoring…/

Mentoring usluga predstavlja zajednički rad mentora i poduzetnika u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rješenja za buduće poslovanje. Mentori imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, praktično i teorijski su osposobljeni za pružanje mentorskih usluga, te kao vodič i pomoćnik klijentu pomažu u pronalaženju rješenja za poboljšanje poslovanja i pronalaženju optimalnog rješenja problema.

 

 

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608