Seminar na temu: “STEM obrazovanje od školarca do studenta u skladu sa potrebama privrede“.

Dana 05.11.2018. godine održan je 6. po redu seminar u okviru projekta „Tešanj na putu ka EU“ na temu: „STEM obrazovanje od školarca do studenta u skladu sa potrebama privrede“. Projekat  „Tešanj na putu ka EU“ realizuje TRA d.o.o uz finansijsku podršku Konrad-Adenauer fonadcije u BiH. Prof dr. Ismar Alagić i predstavnik Konrad-adenauer fondacije, g-din Elvis Kondžić su kao uvodničari seminara prisutnim predstavili projekat, i trenutne aktivnosti organizacija iz kojih dolaze, te predavača, profesora Fuada Gašija. Predavač g-din. Fuad Gaši je redovni profesor na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Tokom predavanja profesor Gaši je predstavio iskustva Poljorpivredno prehrambenog fakulteta u Sarajevu u oblasti STEM obrazovanja.

STEM je kurikulum temeljen na ideji obrazovanja učenika u četiri specifične discipline – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika –  u interdisciplinarnom i primijenjenom pristupu.
Umjesto da se navedene četiri discipline uče zasebno i da budu odvojeni predmeti, STEM ih integrira u jedinstvenu paradigmu učenja  koje se temelje na stvarnim interakcijama.

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608