Cilj projekta je podizanje konkuretnosti privrednih subjekata što će biti realizovano kroz unapređenje kvaliteta i obima usluga koje pruža TRA. U sklopu realizacije projekta će biti uspostavljen Tešanjski Centar poslovne izvrsnosti koji će djelovati u sklopu TRA.

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj danas je u Tešanju predstavila novi projekat pod nazivom „Projekat unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga.“. Projekat realizuje TRA uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Ukupna vrijednost projekta je 95.516,78 KM od čega je Vlada Švicarske obezbijedila iznos od 67.908,00 KM. Projekat traje 9 mjeseci i okuplja 10 firmi sa područja općine Tešanj i općine Gračanica.

Cilj projekta je podizanje konkuretnosti privrednih subjekata što će biti realizovano kroz unapređenje kvaliteta i obima usluga koje pruža TRA. U sklopu realizacije projekta će biti uspostavljen Tešanjski Centar poslovne izvrsnosti koji će djelovati u sklopu TRA.

Aktivnosti koje će biti realizovane kroz projekat su : Uspostavljanje i opremanje Centra poslovne izvrsnosti, Uspostavljanje Škole brizganja plastike i organizacija edukacije, organizacija poslovnih susreta te organizacija treninga na temu digitalne tehnologije, Solid Works/Solid CAM i Akademija za lidere (edukacija srednjeg i top mendžemta u oblasti upravljanja).

Medena Commerce doo Tešanj je jedna od firmi uključenih u projekat, a prema riječima Selme Bradarić, uposleni već iskazuju interes za obuku u programima SolidWorks i SolidCAM. „Obuke u oblasti upravljanja organizacijom su nam pomogle da ustvari prepoznamo potrebu za ovakvim edukacijama, te smo i samostalno organizovali programe obuke za naše srednje i vršno rukovodstvo. Raduje nas da smo ponovo dio jednog ovakvog projekta sa Agencijom za razvoj općine Tešanj“ izjavila je Selma Bradarić, menadžer prodaje u firmi Medena Commerce.

Još jedna od firmi uključenih u projekat je i Koala Painitings d.o.o. s kojom će biti realizovana aktivnost „Škola za brizganje plastike“, a prema riječima Velimira Bijeljanića, HR menadžera firme nedostatak obučene radne snage posebno u oblasti plastike već duže vrijeme predstavlja problem u poslovanju, a problem je još veći što u obrazovnom sistemu nije prepoznata potreba za ovakvim kadrovima. Iz tog razloga firma Koala Paintings se samostalno odlučila za kreiranje programa za obuku u ovoj oblasti.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608