U subotu, 26.10.2019.godine u okviru firme Koala Paintings je počela obuka za zaposlena i nezaposlena lica u okviru “Škole za brizganje plastike”.

U subotu, 26.10.2019.godine u okviru firme Koala Paintings je počela obuka za zaposlena i nezaposlena lica u okviru “Škole za brizganje plastike”. Učesnici su se prvo upoznali sa programom rada, kao i osnovnim pojmovima povezanim sa brizgranjem i obradom plastike. Drugi dan obuke, učesnici su imali priliku da obiđu pogone firme Koala Paintings doo i da usvojeno teoretsko znanje prepoznaju i vide na konkretnim radnim mjestima. 

Učesnici obuke su bili predstavnici firmi Pobjeda dd Tešanj. Plastic&Steel Gračanica, Koala Automotiv doo Tuzla i Koala Paintings doo Tešanj. Škola za brizganje plastike broji 21 učesnika koji će proći obuku u trajanju od oko 200 sati.

Škola za brizganje plastike je dio projekta “Unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga” koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608