U petak, 15.11.2019.godine je završio prvi ciklus obuke za rad u programu SolidWorsk. Nakon 60 časova intezivne praktične obuke za rad na konkretnim primjerima, kroz konstruisanje različitih dijelova za automobilsku industriju, kandidati su pristupili završnom testiranju i provjeri stečenog znanja.

Provjera je podrazumijevala samostalan rad u programu i konstruisanju više različitih zahtjevnih modela. Svi kandidati su uspješno savladali postavljene zadatke, i prema riječima predavača radi se o grupi koja je pokazala visok stepen posvećenosti znanju i razumijevanja predočene materije.

Obuku su uspješno savladali Rasim Ibrahimkadić (Procassa-Fischer doo), Ademin Mujezinović (Koala Paintings doo), Edin Kurdić (Prevent FAD), Haris Džaferović (Plastoflex doo), Semiz Mujkić (Medena Commerce doo), Jasmina Fermić (Inox Ajanović doo), Hamza Beganović (Pobjeda dd) i Tarik Kavazović (AP Atelier doo).

Svim kandidatima će biti uručeni certifikati o položenoj obuci.

Ova aktivnost je dio projekta “Unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga”  koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH). 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608