Obuku su uspješno savladali Dragan Ignjić, Slobodan Markočević, Dejan Mrđenović (Monting-co doo Teslić), Merima Sinanović (Inox Ajanović doo), Ramić Mirsad, Ajdin Salihagić. Pored predstavnika firmi, obuku su prošli i uposlenici Agencije, Dženita Hopić i Muamer Omahić

U petak, 20.12.2019.godine je završio drugi ciklus obuke za rad u programu SolidWorks. Nakon 60 časova intezivne praktične obuke za rad na konkretnim primjerima, kroz konstruisanje različitih dijelova, kandidati su pristupili završnom testiranju i provjeri stečenog znanja.

Pored obuke za rad u programu SolidWorks, drugi ciklus je bio obogaćen i sa obukom za rad na 3D printeru. Agencija je kroz projekat od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, obezbjedila nabavku poluprofesionalnog 3D printera, kako bi unaprijedila obuku i usluge koje će se pružati u okviru Centra poslovne izvrsnosti. 

Učesnici obuke su nakon dizajniranja modela u programu SolidWorks isti mogli isprintati i na taj način doći do prototipa u veoma kratkom roku. Ujedno izrada modela na 3D printeru bila je i potvrda usvojenog znanja tokom obuke.

Obuku su uspješno savladali  Dragan Ignjić, Slobodan Markočević, Dejan Mrđenović (Monting-co doo Teslić),  Merima Sinanović (Inox Ajanović doo), Ramić Mirsad, Ajdin Salihagić. Pored predstavnika firmi, obuku su prošli i uposlenici Agencije, Dženita Hopić i Muamer Omahić

Svim kandidatima će biti uručeni certifikati o položenoj obuci.

Ova aktivnost je rezultat usluga razvijenih kroz projekat “Unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga”  koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH). 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608