Agencija za razvoj općine Tešanj TRA doo organizuje završnu konferenciju projekta koja će se održati 27.02.2020.godine (četvrtak) u hotelu Villa Ukus, u Industrijskoj zoni Bukva.

Konferencijski dio događaja obuhvata predstavljanje rezultata projekta, dodjelu uvjerenja polaznicima obuka SolidWORKS, SolidCAM i Škole za brizganje plastike, te razmjenu iskustava sa predstavnicima slovenačkih institucija.

Drugi dio događaja je posvećen poslovnom povezivanju tešanjskih i slovenačkih firmi u okviru B2B susreta koji će se održati istog dana u periodu od 14:00-15:30h. Poslovnim susretima će prisustvovati do 10 firmi iz Slovenije, a planirano je održavanje više od 50 sastanaka sa tešanjskim firmama.

Ovaj događaj je dio projekta “Unaprijeđenje konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga” koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608