Poziv poljoprivrednicima za prijavu proljetne sjetve

Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači sa područja Općine Tešanj, koji planiraju obaviti proljetnu sjetvu, da do 15.04.2020. godine dostave prijavu proljetne sjetve. Na osnovu pristiglih prijava, Općina Tešanj će sačiniti listu korisnika sredstava za poticanje proljetne sjetve i dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prihvatljivi troškovi za proljetnu sjetvu u tekućoj godini su troškovi nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za sjetvu / sadnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde i svih povrtlarskih kultura. Poljoprivrednik će troškove dokazati dostavom fiskalnog računa o izvršenoj kupovini. Maksimalan iznos poticaja koji može ostvariti jedan korisnik iznosi 1.000 KM.

Prijavu proljetne sjetve treba izvršiti popunom obrasca koji možete preuzeti OVDJE, u prijemnoj kancelariji Općine Tešanj, uredima u Jelahu i Tešanjci i kancelarijama mjesnih zajednica. Popunjenu prijavu dostavite do 15.04.2020. godine u Službu za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove Općine Tešanj. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 032 653 915.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608