Posjeta firmama Index doo Gračanica, HST CNC Technik d.o.o. Gračanica i TTU Energetik doo Tuzla.

U ponedjeljak, 12.10.2020.godine, direktor Agencije, prof. dr. Ismar Alagić zajedno sa saradnikom Maidom Suljakovićem je posjetio Index doo Gračanica, HST CNC Technik d.o.o. Gračanica i TTU Energetik doo Tuzla.

Firma INDEX d.o.o. Gračanica osnovana je 1985. godine sa osnovnom djelatnošću mašinske obrada metala. Index d.o.o. je sebe postavio na tržište kao frimu koja ima mogućnost izvršavanja visoko sofisticiranih zadataka za koje su dokaz mnogobrojni uspješni projekti. Za INDEX može reći da je izvozno orjentisana firma ( 70% proizvodnje se izvozi u zemlje EU), Ameriku i Brazil što je svakako odličan uspjeh. Proizvodni program d.o.o. INDEX podrazumjeva mašinsku obradu malih i velikih serija vrhunskog kvaliteta, a u proizvodnji raspolažu sa najsavremenijim CNC strugovima i obradnim centrima renomiramog proizvođača DMGMORI.  Ovom prilikom je održan sastanak sa direktorom i vlasnikom Humić Fahirom.

Firma HST CNC Technik d.o.o. Gračanica je još jedna firma koja se bavi mašinskom obradom metala i proizvodnjom drugih proizvoda od metala. Osnovana je 1998. godine i od samog početka poslovanja orjentisana prema izvozu, posebno na njemačko tržište. U okviru posjete održan je sastanak sa direktoricom Tatjanom Moralić.

Tvornica transportnih uređaja energetik d.o.o. Tuzla, je jedan od uspješnih proizvođača zupčanika, reduktora i transportnih sistema u regionu sa dugogodišnjim iskustvom i tradicijom. U sklopu posjete održan je sastanak sa predstavnicima menadžmenta.

Svim predstavnicima firmi je predstavljena Agencija za razvoj općine Tešanj te na koji način se ove firme mogu uključiti i biti jedan od korisnika usluga koje će Agencija u narednom periodu pružati privrednom sektoru.

Predstavnici firmi su izrazili svoje opredijeljenje za učešće u projektnim aktivnostima Agencije i potrebu za različitim uslugama koje mogu unaprijediti konkuretnost njihove radne snage.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608