Danas je,18.12.2020. godine održana obuka EN ISO 9001:2015 – za interne auditore u organizaciji TRA Agencije za razvoj općine Tešanj.

U sklopu obuke Menadžeri proizvodnje organizovana je obuka na temu “EN ISO 9001:2015 za interne auditore. Veliko interesovanje za navedenu obuku dobili smo od strane nase lokalne kompanije SM3. 

Obuka za interne auditore predstavlja važan dio u cjelokupnom poslovnom procesu firme SM3, koja se svakim danom suočava sa sve većim tržišnim zahtjevima. 

Ova aktivnost je dio projekta „Labour LAB“ koji  je podržan u okviru programa USAID WHAM koji finansira USAID. Projektne aktivnosti se odnose unaprijeđenje konkuretnosti radne snage kroz pružanje širokog spektra usluga krajnjim korisnicima putem Centra za usluge poslovne izvrsnosti. Obuka nezaposlenih osoba u skladu s potrebama malih i srednjih preduzća, obuka tehničkog osoblja i osposobljavanje menadžmenta poboljšat će vještine i spremnost tih osoba za suočavanje s izazovima savremenog poslovanja.

USAID WHAM program pruža bespovratnu finansijsku i tehničku podršku izvozno orijentiranim malim i srednjim preduzećima u BiH, iz sektora drvoprerade, metaloprerade, tekstilne industrije i informaciono-komunikacionog sektora.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608