U utorak i srijedu ( 23. i 24. februar 2021. godine) održan je seminar za predstavnike firmi iz top menadžmenta na temu “Upravljanje promjenama i restruktuiranje firmi”

U utorak i srijedu ( 23. i 24. februar 2021. godine) održan je seminar za predstavnike firmi iz top menadžmenta na temu “Upravljanje promjenama i restruktuiranje firmi” u organizaciji TRA Agencije za razvoj općine Tešanj. 


Upravljanje promjenama i restruktuiranje firmi predstavlja težak zadatak za svaki top menadžment. Velika većina uposlenih u organizaciji teško prihvata promjene bez obzira na njihovu važnost i na njihovu opravdanost. 

Svjedoci smo sve vecih turbulencija na tržištu uzrokovanih raznim faktorima, medju kojima je najvece posljedice ostavio uticaj pandemije COVID-19.

U takvim vremenima firme su izložene brojnim pritiscima, te prisiljene da važne odluke donose jako brzo. 

S tim u vezi TRA Agencija je prepoznala važnost, te pružila mogućnost da predstavnici lokalnih firmi uzmu učešće u jednoj ovakvoj radionici.

Ova aktivnost je dio projekta „Labour LAB“ koji  je podržan u okviru programa USAID WHAM koji finansira USAID. Projektne aktivnosti se odnose unaprijeđenje konkuretnosti radne snage kroz pružanje širokog spektra usluga krajnjim korisnicima putem Centra za usluge poslovne izvrsnosti. Obuka nezaposlenih osoba u skladu s potrebama malih i srednjih preduzća, obuka tehničkog osoblja i osposobljavanje menadžmenta poboljšat će vještine i spremnost tih osoba za suočavanje s izazovima savremenog poslovanja.

USAID WHAM program pruža bespovratnu finansijsku i tehničku podršku izvozno orijentiranim malim i srednjim preduzećima u BiH, iz sektora drvoprerade, metaloprerade, tekstilne industrije i informaciono-komunikacionog sektora.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608