Dana 19.10.2021. godine u prostorijama Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Žepče održan je radno-konsultativni sastanak projektnog tima!

Dana 19.10.2021. godine u prostorijama Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Žepče održan je radno-konsultativni sastanak projektnog tima.

Ispred delegacije TRA  Agencije za razvoj općine Tešanj učešće su uzeli prof.dr Ismar Alagić sa saradnikom. 

Direktor Alagić upoznao je sagovornike o dosadašnjim provedenim aktivnosti TRA Agencije u prva dva kvartala projekta ER2=S2. Za naredni period planirani su izvještaji za donatore, te realizacija aktivnosti iz trećeg kvartala. 

Lider projekta i partneri saglasni su da je dinamika dosadašnjih aktivnosti dobra.

Projekat pod nazivom Jednakost, poštovanje, prava = Društveno zadovoljstvo (eng. Equality, Respect, Rights = Social Satisfaction, skr. ER2=S2) odobren je na prioritetnoj osi Poboljšanje kvalitete javnih usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi u okviru Drugog poziva za dostavu prijedloga za Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Partneri na projektu ER2=S2 su: Agencija za razvoj općine Tešanj TRA (vodeći partner), JU OŠ Josip Matoš iz Vukovara (projektni partner 2), Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića (projektni partner 3) i JU Centar za djecu sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona (projektni partner 4). 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608