Dana 7.12.2022., povodom početka saradnje firme Chili-Chips LCC i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na FPGA tehnologiji, regionalni zastupnik firme Chili-Chips LCC i direktor TRA d.o.o. Agencije za razvoj Općine Tešanj, Edin Ibrahimović, posjetio je fakultet, uručio je donaciju dekanu prof.dr. Jasminu Velagiću i voditelju ETFFPGA laboratorije, doc.dr. Nedimu Osmiću, te se upoznao sa kapacitetima, laboratorijama i istraživačkim projektima fakulteta. Tokom posjete fakultetu, predstavljene su nove tehnologije i inovacije koje se koriste u industriji i pokazano je kako se one mogu primjeniti u obrazovanju i istraživanju na fakultetu. 

Kao dio posjete, kompanija Chili-Chips LCC je donirala fakultetu opremu vrijednu više od 10.000 KM. Oprema uključuje FPGA razvojne sisteme, tehničku literaturu i dr. Predstavnici fakulteta su se zahvalili kompaniji Chili-Chips LCC na ovako vrijednoj donaciji, te su istakli značaj ovakvih vidova saradnji za unaprijeđenje obrazovanja i istraživanja na fakultetu. 

Ova posjeta i donacija opreme još su jedan dokaz posvećenosti kompanije Chili-Chips LCC obrazovanju i razvoju tehnike u Bosni i Hercegovini. 

Inače, Firma Chili-Chips LCC je firma iz USA (California, San Diego), a njen osnivač i vlasnik je Jasmin Ibrahimović, senior inžinjer na polju projektovanja čipova. Jasmin Ibrahimović je porijeklom iz Tešnja i cilj mu je da prenese nove tehnologije na nove generacije Bosanaca i Hercegovaca i time ujedno i pomogne svojoj domovini.  

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608