Dana 29.12.2022. godine, direktor TRA d.o.o. Agencije za razvoj općine Tešanj i regionalni zastupnik firme Chili Chips, Edin Ibrahimović, posjetio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu. 

Tom prilikom, direktor se sastao sa dekanom Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dr.sc. Jasminom Velagićem. Na sastanku se razgovaralo o projektnim aktivnostima kluba ETFPGA, koji je pod vodstvom doc.dr. Nedima Osmića i okriljem odsjeka za Automatiku i Elektroniku. Jedna od značajnih projektnih aktivnosti kluba jeste da pruža mogućnosti za proširenje postojećih aktivnosti ne samo u oblasti pružanja usluga razvoja čipova za strane naručioce, nego i vlastitih proizvoda tipa za koje još uvijek ne postoje “Made in BiH” ekvivalenti.  

Jedan od izazova sa kojima se suočava fakultet jeste obučavanje budućih kadrova za vrstu posla koja još uvijek ne postoji u našem okruženju i to pod kompetitivnim pritiskom već dobro razvijenog i uveliko profitabilnog IT sektora. 

U tom pogledu je od neprocjenjivog značaja doprinos upravo ETFPGA kluba. Nada da će ovaj prvi mali korak za svakog pojedinca i studenta uključenog u rad kluba prerasti u veliki korak za sve nas zajedno, a posebno za BiH “know-how” u oblasti mikro-elektronike i čipova. 

Ovom prilikom direktor TRA d.o.o. Agencije za razvoj općine Tešanj i regionalni zastupnik firme Chili Chips, Edin Ibrahimović, uručio je vrijednu donaciju Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od 1000,00 KM, za projektne aktivnosti kluba ETFPGA (prvi bosanski procesor i nove tehnologije). 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608