TRA d.o.o. Agencija za razvoj općine Tešanj, ponosno je sudjelovala na Sedmici električnih vozila – EV WEEK 2024, regionalnom forumu i sajmu izlagača posvećenom hibridnim i električnim vozilima. Ovaj prestižni događaj održan je 26. i 27. februara u hotelu Hills na Ilidži, okupljajući stručnjake iz BiH, regije i EU.

Učesnici su imali privilegiju slušati izlaganja vodećih stručnjaka iz oblasti elektromobilnosti, stvarajući platformu za razmjenu znanja i iskustava. Učesnici na konferenciji su imali priliku posjetiti i sajam izlagača, gdje su renomirane kompanije predstavile svoje najnovije proizvode u području električnih vozila, uključujući automobile, bicikle, motore, autobuse, punjače, baterije i “pametna rješenja.” Kompanije su također prezentirale svoja dostignuća i ambiciozne planove za dalji razvoj u ovoj brzorastućoj industriji.

Ova posjeta nije samo označila angažman TRA d.o.o. na Sedmici električnih vozila, već je također pokrenula aktivnosti na novom projektu nazvanom LAMO. Kroz projekt LAMO, TRA d.o.o. planira podsticati urbano kretanje u Općini Tešanj, doprinoseći održivom razvoju i smanjenju ekološkog zagađenja.

TRA d.o.o. ostaje predana inovacijama i promicanju električne mobilnosti, doprinoseći pozitivnim promjenama u industriji i zajednici u cjelini.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608