TRA d.o.o. Agencija za razvoj općine Tešanj i UNSA Mašinski fakultet u Sarajevu, kao partneri na projektu PRODIGI – Production Digitalization for Small and Medium Enterprises (Digitalizacija proizvodnje za mala i srednja preduzeća), nedavno su zajedno posjetili Nacionalni centar za razvoj inovacija i poduzetničkog učenja u Skopju, Sjeverna Makedonija.

Ova posjeta je bila od velikog značaja za projekat PRODIGI koji je podržan u okviru projekta “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME”  kojeg sufinansira Europska unija i Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a implementira GIZ BiH.

Sastanak projektnog tima održan u Nacionalnom centru za razvoj inovacija i poduzetničkog učenja bio je prilika za razgovor o ključnim tačkama upravljanja projektom PRODIGI, temeljima projekta, te sljedećim koracima u vezi s njegovom implementacijom.

Uz podršku Europske unije i BMZ-a,  projekat PRODIGI postavlja specifične ciljeve razvoja i promocije institucionalnog modela partnerstva usmjerenog na optimizaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća kroz proces digitalne transformacije.

U sklopu posjete, održan je i sastanak s malim i srednjim preduzećima, koja prolaze kroz proces digitalne transformacije. Tom prilikom, organizovan je obilazak laboratorija koji služe kao prikaz digitalnih rješenja, pružajući korisnicima uvid u mogućnosti i predanosti tehnoloških inovacija. Sastanak je bio prilika za razmjenu iskustava i informacija između partnera, pridonoseći zajedničkom cilju unaprijeđenja poslovanja kroz primjenu digitalnih tehnologija u proizvodnom sektoru.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608