U prostorijama JP “TRA” d.o.o-Agencije za razvoj općine Tešanj održana je svečana primopredaja dužnosti novoizabranom Nadzornom odboru Agencije

U prostorijama JP“TRA“ d.o.o-Agencije za razvoj općine Tešanj(Agencije) održana je svečana primopredaja dužnosti novoizabranom Nadzornom odboru. Odlukom Skupštine Agencije izabrani su slijedeći članovi Nadzornog odbora Agencije:

– g-din. Amir Kurić

– g-din. Rasim Omerbašić

– g-din. Mirsad Šaranović

Na svečanoj sjednici ispred dosadašnjeg saziva N.O g-din. Muharem Saračević je predstavio rad Nadzornog odbora i Uprave Agencije u proteklom periodu, te poželio uspješan rad novoizabranom Nadzornom odboru. Nakon svečane primopredaje uslijedila je i prva sjednica  Nadzornog odbora Agencije na kojoj je izabran Predsjednik.

Predsjednik Nadzornog odbora Agencije je g-din Amir Kurtić.

Biografija:

Rođen 11.09.1976.godine u Doboju. Osnovnu školu završio u Doboju i prvi razred Gimnazije ,a zbog ratnih dejstava školovanje nastavio u Tešnju, gdje završava Matematičko-fizičku računarsku školu. Studij elektro-tehnike završava na Fakultetu Elektrotehnike u Tuzli gdje diplomira u novembru 2001.godine.

Poslije diplomiranja počinje raditi u firmi Unico filter, na poslovima glavnog administratora sistema, a poslije odrađenog pripravničkog staža radi u službi održavanja. U martu 2004. godine postaje šef službe i do danas je na toj funkciji.

Po preuzimanju firme od strane Mann Hummela-a dobiva dodatne zadatke, tj. postaje odgovorna osoba za sve investicije u infrastrukturu, taj dio posla obavlja i danas.

Aktivno je učestvovao u transferu proizvodnje i tehnologije za proizvode koji su premješteni iz Njemačke; Češke i Španije ,…..

Aktivno govori engleski jezik. Završio je edukacije za upravljanje kvalitetom, aktivno učestvovao na konferencijama o smanjenju utroška energije.

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608