U Općini Teslić predstavnici Razvojnih agencija općina Tešanj i Žepče, službe za razvoj Općine Teslić i predstavnika GIZ ProLocal programa održali sastanak vezan za organizaciju BEAR press konferencije, koja će se organizovati 04.09.2014. godine u hotelu Evropa – Sarajevo.

Dana 29.08.2014.godine, u Tesliću je održan sastanak predstavnika Razvojnih agencija općina Tešanj i Žepče, službe za razvoj Općine Teslić i predstavnika GIZ ProLocal programa. Povod zajedničkog sastanka je organizacija BEAR press konferencije, koja je predviđena za 04.09.2014. godine (četvrtak) u hotelu Evropa – Sarajevo.

Konferencija će predstaviti mogućnosti i potencijale za ulaganje u općine Teslić, Tešanj i Žepče, u okviru njihove razvojne inicijative BEAR. Na događaju će se okupiti privrednici i investitori u BiH, predstavnici ambasada i međunarodnih organizacija, kao i stranih privrednih komora u BiH, novinari, urednici i eksperti za poduzetništvo i ekonomiju, predstavnici dijaspore, poslovnih udruženja i javnih institucija u BiH.

BEAR predstavlja područje poslovne izvrsnosti (Business Excellence Area) Teslića, Tešnja i Žepča – tri lokalne zajednice s izuzetno dinamičnim privatnim sektorom. FDI magazine (Financial Times Group) izabrao je BEAR područje kao jednu od 10 najboljih destinacija za ulaganje u Evropi, po kriteriju isplativosti za investitore (2014/15).

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608