Predstavništvo njemačke privrede u BiH- AHK, GIZ Prolocal program i razvojni odjeli/agencije općina Teslić, Tešanj i Žepče organizovali radionicu za privrednike.

Dana 30.10.2014.godine, u sali motela „Ukus“ Tešanj, Predstavništvo njemačke privrede u BiH – AHK, GIZ ProLocal program i razvojni odjeli i agencije BEAR općina – Teslić, Tešanj i Žepče, su organizovali radionicu za privrednike „Šta njemačke kompanije očekuju od stranih partnera?“.

Cilj radionice jeste upoznavanje sa strukturom njemačke ekonomije, stereotipima i interkulturalnim razlikama, te razmjena mišljenja i iskustava u pogledu  predstavljanja vlastitog preduzeća, proizvoda i usluga.

Radionici su prisustovali predstavnici 10 privrednih subjekata s područja općina Teslić, Tešanj i Žepče.

Inače, ovo je jedna u nizu radionica, koje zajednički realizuju razvojni odjeli i agencije iz ove tri općine, a uz tehničku i stručnu pomoć AHK-a i GIZ ProLocal programa. I u budućnosti se planiraju zajedničke aktivnosti, koje imaju za cilj unapređenje lokalnog razvoja, jačanje konkurentnosti preduzeća iz BEAR regije, te promocija privrednih subjekata u SR Njemačkoj.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608