Posjeta predstavnika AMTRADE HOLDING iz Švicarske

Danas je, TRA-Razvojnu agenciju i Općinu Tešanj posjetio gdin Marko Seko, predstavnik švicarske kompanije „Amtrade Holding“ za Istočnu Evropu. Internacionalna kompanija „Amtrade Holding“ je zainteresirana za poslovanje u BiH, tačnije, nastoje investirati u pokretanje fabrike za sklapanje LED svjetiljki, koja bi zapošljavala od 50-100 novih radnika.

Gdin Seko istražuje mogućnosti za pokretanje poslovanja upravo na području općine Tešanj, jer kako ističe: „Općina Tešanj posjeduje primamljivu poslovnu zonu, infrastrukturu i procese, kojima nastoji privući direktne investicije i olakšati investitorima“.

Tokom posjete, direktor TRA-Razvojne agencije, Doc. Dr. Ismar Alagić je istakao:“TRA agencija i Općina Tešanj se trude razraditi mehanizme pomoći i podrške domaćim i inostranim investitorima, putem raznih olakšica koje nude investitorima, kao što su besplatan zakup zemljišta i oslobađanje plaćanja općinskih taksi pod jedinstvenim uslovima, kvalificiranu radnu snagu i lokacije za investiranje na pragu glavnih regionalnih puteva. “

Takođe, važno je istaći da kroz svoje projektne aktivnosti i angažman, TRA agencija nastoji osposobiti info desk za sve potencijalne i postojeće investitore, koji će pružati sve relevantne informacije, pomoć i podršku u poslovanju i djelovanju na području općine Tešanj.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608