ODRŽANI INFO DANI PROJEKTA COBEAR U TEŠNJU

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj i Udruženje privrednika "Biznis centar" Jelah Tešanj su organizovali prezentaciju Javnog poziva za mala i srednja preduzeća sa ciljem ostvarivanja podrške izvoznicima kroz realizaciju projekta COBEAR. Projekat podržava Delegacija EU u BiH, a implementira ga TRA Agencija za razvoj općine Tešanj u saradnji sa partnerima: Udruženjem privrednika "Biznis centar" Jelah Tešanj, RAŽ Razvojnom agencijom Žepče i Općinom Teslić.
Prezentaciji je prisustvovala desetak firmi sa područja općine iz četiri industrijska sektora (metaloprererada, drvoprerada, prerada tekstila&kože i prehrambena industrija). Prezentaciju je održao Doc.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije i projektni direktor COBEAR projekta.

Svrha prezentacije je bila predstaviti koristi Javnog poziva i cjelokupnog projekta COBEAR za izvoznike, i motivirati poduzeća s područja općine Tešanj da se prijave na Javni poziv.

Podsjećamo, preduzeća koja se prijave na Javni poziv imat će, između ostalog, mogućnost pripreme za međunarodne certifikate, mogućnost obuke radne snage, izrade brenda i prototipa novih proizvoda, kao i razvoja promotivnih materijala (zajedničkog kataloga i web stranice). Poslije prezentacije Doc.dr. Ismar Alagić je odgovarao na pitanja predstavnika zainteresovanih firmi.

Prijave sa pratećim dokumentom dostavljaju se najkasnije do 10.03.2015.godine; mail-om, lično ili preporučeno poštom na adresu: za firme sa područja općine Tešanj: TRA“ d.o.o-Agencija za razvoj općine Tešanj, Trg Alije Izetbegovića br. 11 74260 Tešanj ili Udruženje/Udruga privrednika Biznis centar Jelah Tešanj, Ul. Nesuha Mešića 74260 Tešanj, sa naznakom „PRIJAVA ZA OSTVARIVANJE PODRŠKE U SKLOPU REALIZACIJE PROJEKTA COBEAR“ Kontakt osoba Muamer Omahić, project assistant, tel: 032/650-390, e-mail: tra@opcina-tesanj.ba    udruzenje@biznistesanj.ba

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608