TRA Agencija sarađuje sa: Vanjskopoliticka Inicijativa & Europski Edukacijski Forum

U decembru 2014. godine Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske potpisalo je sporazum o provedbi projekta „Osnaživanje žena poljoprivrednica na poplavljenim područjima BiH – 2015.“ s organizacijama civilnog društva Europski edukacijski forum (EEF) iz Republike Hrvatske i partnerskom organizacijom Vanjskom političkom inicijativnom (VPI) iz BiH.

Iako je projekat prvobitno zamisljen kao podrska ženama poljoprivrednicama na poplavljenim podrucjima kroz niz edukacijskih aktivnosti koje se odnose na pripremu i pisanje projekata za EU fondove i druge donatore, shvatili smo da je možda takvu vrstu obuke u ovom trenutku bolje pružiti opštinama koje: 1. su same angažirane i aktivne kada je u pitanju učešće na razlicitim projekatima; 2. koje vec imaju praksu saradnje sa različitim udruženjima poljoprivrednika/poljoprivrednica; Tako je sugestija bila da se radionice održe u šest opština: Gračanica, Tešanj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Modrica i Banja Luka. Ideja je da na dvodnevnim radionicama učestvuju i predstavnici lokalne vlasti, razvojnih agencija i predstavnice udruzenja poljoprivrednica.
TRA Agencija je prihvatila partnerstvo na projektu za područje općine Tešanj. Direktor TRA Agencije Doc.dr.Ismar Alagić je održao sastanak gđom.Samirom Nuhanović i gđom. Ružom Vlajković i dogovorio dalje korake na realizaciji projekta.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608