Danas je u prostorijama Agencije za razvoj općine Tešanj održana prva obuka za buduće OSS (One Stop Shop) službenike – predstavnike Agencije za razvoj Tešanj, RAŽ-a Razvojne agencije Žepče i Općine Teslić.

Danas je u prostorijama Agencije za razvoj općine Tešanj održana prva obuka za buduće OSS (One Stop Shop) službenike – predstavnike Agencije za razvoj Tešanj, RAŽ-a Razvojne agencije Žepče i Općine Teslić. Ova obuka predstvalja jednu od aktivnosti u sklopu COBEAR projekta, koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj u saradnji sa Općinom Teslić, Razvojnom agencijom Žepče, te Udruženjem privrednika Biznic Centar Jelah-Tešanj, a koji je finansiran os strane EU.

Angažovani predavači g. Aleksandar Jovanović i g. Edi Majstorović,predstavnici konsultantske kuće SGD Consulting iz Beograda su odabarani na osnovu svog višegodišnjeg iskustva sa OSS poslovanjem, a  pristupom današnjoj obuci pokušali su polaznike upoznati detaljnije o lokalnom ekonomskom razvoju, ali i sagledati SWOT analizu OSS ureda navedene tri Općine, kako bi se na narednim radionicama detaljnije mogli posvetiti tome kako bi mogao i trebao funkcionisati OSS ured, ne samo u pasivnom smislu, nego i u aktivnom, tj. u aktivnom privlačenju novih investicija.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608