U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje održana je promocija knjige Izvozni vodič-specifični zahtjevi kupca dr. Ismara Alagića. Učestvovali su:prof. dr. Ranko Božičković, Fuad Šišić i Husein Galijašević.

U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje održana je promocija knjige Izvozni vodič-specifični zahtjevi kupca dr. Ismara Alagića. Učestvovali su:prof. dr. Ranko Božičković, Fuad Šišić i Husein Galijašević.

U knjizi je opisan razvoj sistema kvaliteta kroz vrijeme, predstavljeni neki autori koji su dali veliki doprinos razvoju upravljanja kvalitetom i na kraju za četiri industrijske oblasti (automobilska industrija i metaloprerada, drvna industrija, prehrambena industrija i prerade tekstila i kože) predstavljeni su specifični zahtjevi kupaca preko standarda, direktiva i drugih oblika. Specifične zahtjeve treba da ispune svi proizvođači koji žele izvoziti svoj proizvod, prvenstveno u EU. Autor je uz takve informacije dao osnovne podatke o njihovom sadržaju i zahtjevima.

Knjiga Izvozni vodič-Specifični zahtjevi kupaca urađena je u sklopu COBEAR projekta kojeg provodi TRA Agencija u saradnji sa Općinom Teslić, RAŽ- Razvojnom agencijom Žepče i Udruženjem privrednika „Biznis centar Jelah-Tešanj“ uz finansijsku podršku EU.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608