Van,prof.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj opcine Tesanj primio je mr.sc. Ivanu Ostoic predstavnicu firme IQ Consulting iz Zagreba i g.Dario Lazic iz firme Lazic Consulting iz Srbca. Tema razgovora je predstavljanje rad firme IQ Consulting u cilju odgovora na povećane potrebe za energetskom efikasnosti, više investiranja u obnovljive izvore, te veću konkurentnosti privrede i lokalnih zajednica.

Van,prof.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj opcine Tesanj primio je mr.sc. Ivanu Ostoic predstavnicu firme IQ Consulting iz Zagreba i g.Dario Lazic iz firme Lazic Consulting  iz Srbca. Tema razgovora je predstavljanje rad firme IQ Consulting u cilju odgovora na povećane potrebe za energetskom efikasnosti, više  investiranja u obnovljive izvore, te veću konkurentnosti privrede i lokalnih zajednica.

IQ Grupa je konsultantska kuća specijalizirana za usluge poslovnog savjetovanja iz područja održivog razvoja, zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energijeTo je vodeća regionalna konsultantska kuća za područja energetske efikasnosti, obnovljivih izvore energije i upravljanje otpadom. Radili su na kompletnom zakonodavstvu i prilagođavanju s EU standardima za Republiku  Hrvatsku kada je u pitanju energetska efikasnost, ali i upravljanje otpadom. 

Tokom razgovora razmjenje su informacije o potrebama javnog i privatnog sektora na podrucju opcine Tesanj i predlozena su slijedeca podrucja za saradnjom:Priprema projekata za sufinansiranje (energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, okolina, otpad); Izrada arhitektonskih i mašinskih projekata energetske obnove zgrada; Savjetovanje iz područja održivog/zelenog poslovanja; Izrada strategija održivog razvoja; Energetsko savjetovanje; Pružanje tehničke pomoći oko pripreme, prijave i praćenja projekata; Energetski pregledi zgrada; Energetski pregledi javne rasvjete; Energetsko certificiranje zgrada; Izrada studija o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije; E-mobilnost; Tehnološko – ekonomske analize isplativost; ESCO projekti – priprema, planiranje i provođenje; Savjetovanje o obnovljivim izvorima energije i dr.

Predlozeno je da Van.prof.dr.Ismar Alagic  na konferenciji RENEXPO BIH 2016 prezentuje aktivnosti TRA Agencije za razvoj opcine Tesanj u predmetnom podrucju.

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608