U organizaciji Business Integrity Initiative održan je okrugli stol na temu” Uticaj medjunarodnih regulativa u oblasti poslovnog integriteta na privlačenje i održavanje stranih investicija, izvoz i nova zapošljavanja u Bosni i Hercegovini” u prostorijama Biznis centar Unitic u Sarajevu. Uvodnu prezentaciju je dao g.Joe Murphy iz SAD-a kao eminentni svjetski stručnjak u predmetnom području uz asistenciju g.Bojana Bajića, direktora Net Consulting koji je dao prikaz rezultata istraživanja kapaciteta BH kompanija da implementiraju standarde i prakse u oblasti etike i uskladjenosti na BH tržištu.

U organizaciji Business Integrity Initiative održan je okrugli stol na temu” Uticaj medjunarodnih regulativa u oblasti poslovnog integriteta na privlačenje i održavanje stranih investicija, izvoz i nova zapošljavanja u Bosni i Hercegovini” u prostorijama Biznis centar Unitic u Sarajevu. Uvodnu prezentaciju je dao g.Joe Murphy iz SAD-a kao eminentni svjetski stručnjak u predmetnom području uz asistenciju g.Bojana Bajića, direktora Net Consulting koji je dao prikaz rezultata istraživanja kapaciteta BH kompanija da implementiraju standarde i prakse u oblasti etike i uskladjenosti na BH tržištu. Potom je pet govornika (Alma Tabučić iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo, prof.dr.Aziz Šunje, Ekonomski fakultet u Sarajevu, Sanjin Purgić iz AHK i prof.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj) dalo 

svoj stav sa pozicije organizacija koje predstavljaju. Van.prof.dr.Ismar Alagić u svom izlaganju dao smjernice na koji način se treba kretati ka uspostavljanju fer tržišnog okruženja i usvajanja standarda i praksi poslovnog integriteta u BiH. Poseban fokus je stavljen na pristupu Vladi i općenito javnom sektoru kako bi se radilo zajedno sa poslovnom zajednicom i civilnim društvom na promociji fer tržišnog okruženja i poslovnog integriteta.  Okruglom stolu je prisustvovalo više od 40 učesnika iz finansijskog, poslovnog, javnog i civilnog sektora uz podršku i prisustvo predstavnika Ambasade SAD-a u BiH.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608