Projekat “Povećanje prihoda ugroženih grupa kroz porodičnu poljoprivredu”

Projekat "Povećanje prihoda ugroženih grupa kroz porodičnu poljoprivredu" implementira TRA d.o.o-Agencija za razvoj općine Tešanj, a  finansira Češka razvojna agencija, uz sufinansiranje Općine Tešanj. Projekat uključuje dodjelu 50 plastenika površine 300 m uključujući montažu istog sa pratećom opremom u koju spada: sistem za navodnjavanje kap po kap, kontejner i dozator za gnojivo, pumpu, analizu zemljišta, sadni materijal, gnojiva i zaštitna sredstva.

Aktivnosti oko postavljanja plastenika i isporuke sadnog materijala se privode kraju. 04.05.2017.godine korisnicima su isporučeni sadni materijali za paradajz sorte Matijas i Relly, kao i zaštitna sredstva , gnojiva. žice i prskalice.Čitavu isporuku i montiranje plastenika kao i sadnog materijala je pratio i agronom TRA d.o.o. Maid Suljaković. Agronom će i dalje nastaviti pratiti i savjetovati korisnike tokom čitave implementacije projekta.

Korisnici su zadovoljni isporukom i očekuju da će kroz ovaj projekat ostvariti prihode koji će im pomoći u izdržavanju njihovih porodica. Ono što je veoma značajno jeste da je i otkup poljoprivrednih kultura riješen za sve one korisnike koji su izrazili potrebu za rješavanjem tog pitanja.

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608