Održano je ukupno četiri dvodnevna treninga sa temama:Prodaja i marketing; Poslovno planiranje/Pisanje poslovnog plana; Vizuelni identitet vašeg biznisa; Osnove poduzetništva; Osnove finansijskog upravljanja; i Pisanje projekata za EU fondove.

U periodu od 08. do 19. januara u okviru projekta „Zimska škola poduzetništva“ koji implementira Razvojna agencija Žepče održano je ukupno četiri dvodnevna treninga sa temama:Prodaja i marketing; Poslovno planiranje/Pisanje poslovnog plana; Vizuelni identitet vašeg biznisa; Osnove poduzetništva; Osnove finansijskog upravljanja; i Pisanje projekata za EU fondove. 
Kao rezultat dugogodišnje saradnje TRA i RAŽ-a, treninzima su prisustvovali i uposlenici TRA u cilju jačanja kapaciteta OSS ureda koji pruža podršku postojećim i budućim investitorima i start-up preduzećima.

Polaznici su se na tim obukama upoznali sa poduzetničkom okolinom i poduzetničkim procesom, analizom izvodivosti poslovne ideje, postupkom osnivanja obrta, d.o.o. i udruženja građana, tajnim kupcem i mnogim drugim važnim temama za poduzetništvo.

Na predavanjima održanim 17. i 18. januara polaznici su se upoznavali sa osnovnim elementima biznis plana, analizom izvodivosti poslovnog poduhvata/stanja na tržištu, finansijskim okvirom poslovnog planiranja, planiranjem proizvodnje i prodaje, procjenom plana prihoda, finansijskim menadžmentom i izradili su vlastiti biznis plan uz pomoć predavača.

A na predavanju pod temom „Pisanje projekata za EU fondove“ upoznali su se sa osnovnim zahtjevima i propisanom formom EU projekata. Svi treninzi su bili popraćenim praktičnim primjerima i vježbama koje su polaznicima uveliko olakšali shvatanje metodologije i principa pisanja projekata za EU.

Uposlenici TRA iskazali su svoju zahvalnost i zadovoljstvo sa organizovanim treninzima, te očekivanje da se dobra saradnja između ove dvije agencije nastavi i u budućnosti.

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608