Agencija za razvoj općine Tešanj je pripremila projektnu aplikaciju za “Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu unapređenja konkurentnosti privrednih subjekata registrovanih na području MEG partnerskih JLS kroz jačanje kapaciteta pružaoca poslovno-razvojnih usluga.“

Komisija za evaluaciju prijedloga projekata u okviru ovog Javnog poziva, a koju su sačinjavali predstavnici UNDP-a, izvršila je evaluaciju svih projektnih prijedloga prispjelih u periodu od 28.11.2018. do 16.01.2019. godine.  

Nakon detaljnog pregleda, projektni prijedlog naše organizacije je ušao u uži izbor najuspješnijih prijedloga projekata. Naredni korak u procesu odabira projektnih prijedloga je bila verifikacijska posjeta predstavnika UNDP-ija našoj organizaciji koja je održana 28.01.2019. godine sa predstavnicom MEG projekta gđom. Saša Kotlica. Na ovom sastanku predstavnici Agencije, gosp. Ismar Alagić i gđica. Dženita Hopić su dali pojašnjenja  o projektu i planiranim aktivnostima.

Konačni rezultati javnog poziva će biti objavljeni do kraja februara 2019.godine.

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608