Održan prvi modul u trajanju od 3 dana.

Agencija za razvoj općine Tešanj je počela sa edukacijama u okviru Digitalne akademije. Prvi modul koji je obrađivao 3 teme održavao se od 21.10-23.10.2019.godine. Tema prvog dana je bila “Organizacijska kultura, otvorenost i pristupi tržištu”, a cilj ove radionice je bio razumjeti pojam organizacijske kulture, razumjeti uticaj digitalnog na naše osnovne pretpostavke, te kako osvijestiti tržište kroz poslovno modeliranje

Drugi dan Akademije je bio posvećen temi “Tehnologije, Otvorene inovacije”. Cilj drugog dana je bio razumjeti nadolazeće tehnologije i razumjeti proces Otvorenih inovacija.
Treći dan smo se bavili temom “Digitalna kultura i inoviranje”. Predavači su bili predstavnici firme Culture 4 innovation iz Zagreba, Emir Džanić i Snježana Šlabek.
Učesnici edukacija su bili predstavnici firmi Prevent FAD dd Jelah, Saračević doo Tešanj, Igraj uči rasti doo, Plastoflex doo Gračanica i Mann+Hummel BA Tešanj.
Digitalna akademija je dio projekta “Unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga” koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608