Obuku je uspješno prošlo 10 kandidata,a po završetku su učesnicima dodjeljene potvrde o učešću.

U ponedjeljak, 30.12.2019.godine u Centru za poslovnu izvrsnost koji se nalazi u sklopu Agencije za razvoj općine Tešanj održana je obuka za rad u programu Excel-osnovni nivo za nezaposlena lica sa područja općine Tešanj. Cilj ove obuke je unaprijeđenje kompetencija nezaposlenih lica radi sticanja bolje konkuretnosti na tržištu rada i bržeg pronalaska zaposlenja.

Kroz obuku, učesnici su se upoznali sa osnovnim mogućnostima i funkcijama koje nudi MS Excel, a kroz praktične primjere mogli su prepoznati kako upotrijebiti stečena znanja u konkretnom radnom okruženju, te kako prava sistematizacija podataka omogućava analizu rezultata i brzo izvještavanje za potrebe menadžmenta ali i drugih službi unutar jedne kompanije. Obuku za kandidate je proveo Fuad Šišić, dipl. ing. maš.

Obuku je uspješno prošlo 10 kandidata,a po završetku su učesnicima dodjeljene potvrde o učešću. Svi kandidati su izrazili visok stepen zadovoljstva provedenom obukom, te iskazali interes za učestvovanje u sličnim obukama i u budućem periodu, a koje će organizovati Agencija za razvoj općine Tešanj.

Ova aktivnost je dio projekta “Edukacije mladih u oblasti poslovnih vještina” u okviru Strategije razvoja općine Tešanj za 2018-2022/27.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608