U okviru Centra za poslovnu izvrsnost održana obuka za web design.

U petak, 10.01.2020.godine u Centru poslovne izvrsnosti u okviru Agencije za razvoj održana je obuka za web desing za nezaposlena lica. Obuka je uključivala osnove web dizajna uz pomoć HTML-a i CSS-a. 

Nakon prvog dana obuke, polaznici su se upoznali sa samim pojmom, svrhom i načinom rada HTML-a i CSS-a, strukturom, tag-ovima, te kako planirati web stranicu, uređivati  dijelove sa kontakt podacima, linkovanje sa drugim web sadržajem i oblikovanje formi. Drugog dana obuke, koji je planiran za 17.01.2020.godine, polaznici će sva stečene znanja upotrijebiti kroz kreiranje vlastite web stranice.

Obuku su provodili učenici gimnazije Musa Ćazim Ćatić, učenici 3.razreda, Harun Bajrić, Mustafa Turalić i Anes Hadžiedhemović, koji inače koriste prostorije Centra poslovne izvrsnosti za rad na zajedničkoj web aplikaciji. Predavači su pokazali visoko poznavanje materije, želju, motivaciju i posvećenost prilikom prenosa znanja polaznicma. 

Prvog dana na obuci je prisustvovalo 8 osoba, te će istima po završetku biti dodjeljene potvrde o učešću. Svi kandidati su izrazili visok stepen zadovoljstva provedenom obukom, te iskazali interes za učestvovanje u sličnim obukama i u budućem periodu, a koje će organizovati Agencija za razvoj općine Tešanj.

Ova aktivnost je dio projekta “Edukacije mladih u oblasti poslovnih vještina” u okviru Strategije razvoja općine Tešanj za 2018-2022/27.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608