Učenici Gimnazije i Srednje tehničke škole Harun Bajrić, Mustafa Turalić i Anes Hadžiedhemović su se obratili Agenciji i izrazili spremnost na daljem razvijanju predstavljene web aplikacije, te da im je u te svrhe potreban adekavtan prostor koji bi mogli korisiti prilikom zajedničkog rada. Agencija za razvoj je ustupila učenicima prostorije Centra za poslovne izvrsnosti, koji tehničkom opremljenosti može odgovoriti njihovim potrebama.

TRA Agencije za razvoj općine Tešanj je u prethodnoj godini organizovala prvi hackathon u Tešnju. Učešće u prvom Hackathonu uzeli su učenici završnih razreda koji su predvođeni mentorima kreirali rješenja za postojeće izazove sa kojima se suočava lokalna zajednica. Nakon uzbudljiva dva dana, učesnici su prezentovali svoja rješenja,te je komisija za ocjenu ideja kao jedno od najboljih rješenja  “Kreiranje aplikacije za povezivanje privrede i obrazovanja ” koje su kreirali učenici Gimnazije Musa Ćazim Ćatić, Tešanj na čelu sa mentorom Estelom Ramić, prof.

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj je izrazila spremnost da pruži tehničku podršku, te usmjeri naše mlade da zamišljene ideje provedi sa konkretnim aktivnostima i mjerama, a sve za unapređenje života u našoj lokalnoj zajednici.

Kao rezultat učenici Gimnazije i Srednje tehničke škole Harun Bajrić, Mustafa Turalić i Anes Hadžiedhemović su se obratili Agenciji i izrazili spremnost na daljem razvijanju predstavljene web aplikacije, te da im je u te svrhe potreban adekavtan prostor koji bi mogli korisiti prilikom zajedničkog rada. Agencija za razvoj je ustupila učenicima prostorije Centra za poslovne izvrsnosti, koji tehničkom opremljenosti može odgovoriti njihovim potrebama.

Iz Agencije pozivaju i druge grupe mladih koji imaju potrebu za sličnim uslugama da im Centar poslovne izvrsnosti stoji na raspolaganju za korištenje.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608