Firma je razvila vlastite kapacitete, plan i program po kojem provodi obuku, a svi polaznici obuke po završetku obuke imaju se priliku i zaposliti unutar firme.

Predstavnici Agencije za razvoj općine Tešanj su bili u posjeti firmi GMC doo Usora gdje su ih dočekali Irhad Halep i Eldar Matoruga, koji vrše obuku radne snage za potrebe firme GMC doo. GMC doo je prepoznao potrebu za uspostavljanjem trening centra u okviru svog poslovanja kao izlazne strategije za sve veći problem obezbjeđivanja radne snage koja može odgovoriti potrebama privrede. 

U okviru trening centra se obučava radna snaga za zanimanja zavarivač i monter mašinskih konstrukcija. Firma je razvila vlastite kapacitete, plan i program po kojem provodi obuku, a svi polaznici obuke po završetku obuke imaju se priliku i zaposliti unutar firme. Ono što pokazuje da ova firma ide korak naprijed jeste što je razvila plan i program obuke za zanimanje monter mašinskih konstrukcija koji u formalnom obrazovanju još ne postoji kao zanimanje. 

TRA doo će u narednom periodu usko sarađivati sa firmom GMC s ciljem jačanja kapaciteta ovog trening centra i njegovog otvaranja prema drugim subjektima sa područja općina Tešanj i Usora, ali i šire regije.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608