Ovom prilikom posjećene su firme: Mann Hummel BA, GMC doo Usora, Pobjeda dd Tešanj, BME doo, Hemtech doo, Usora Preis doo, Imaco Systemtechnic doo Usora, Prevent FAD dd Jelah, Procassa- Fischer doo i Ćosićpromex doo Usora.

Predstavnici Agencije za razvoj općineTešanj posjetili su 11 firmi sa područaj općina Tešanj i Usora u okviru implementacije FAB-LAB projekta. Ovom prilikom posjećene su firme: Mann Hummel BA, GMC doo Usora, Pobjeda dd Tešanj, BME doo, Hemtech doo, Usora Preis doo, Imaco Systemtechnic doo Usora, Prevent FAD dd Jelah, Procassa- Fischer doo i Ćosićpromex doo Usora. 

Povod za posjete je bilo predstavljanje  FAB-LAB projekta  i identifikovanje interesa firmi za određenim uslugama koje će se pružati u toku implementacije. Sve firme su izrazile potrebu i interes za učešće u aktivnostima koje su od značaja za njihovo poslovanje. 

Projekat „FAB-LAB – Innovative based economy“ sufinansira Evropska unija putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ).

 www.eu4business.ba  

#EU4business #DEI

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608