Cilj konferencije je upoznati učesnike sa praktičnim alatima i metodama upravljanja promjenama kroz konkretne poslovne slučajeve iz regije i svijeta. Na samoj konferenciji očekuje učešće više od 50 predstavnika vodećih kompanija iz Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog kantona.

Prva otvorena konferencija “Akademija za restruktuiranje i upravljanje promjenama” bit će održana 17.juna 2021, od 13 do 16 h u sali OV Gračanica u Gračanici. Konferencija je namijena za rukovodioce i čelne ljude kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini i imaju poslovne aktivnosti i izvan granica naše države. Akademija već godinu dana funkcioniše kroz aktivnosti TRA Agencije za razvoj općine Tešanj u formi poluzatvorenih radionice i ovo je njeno prvo javno predstavljanje.

Na konferenciji u Gračanici govorit će se o pet ključnih tema: Razvoj i inovacije, Upravljanje promjenama, Upravljanje organizacijom, Digitalna transformacija i Upravljenje finansijama. Predavači su vrsni stručnjaci iz pomenutih oblasti i to: prof. dr Ismar Alagić, mr Samir Mešić , Sead Jahić dipl.inž.maš, mr Adis Mustabašić i Doc. Dr Amir Hasičević. Organizatori konferencije su TRA Agencija za razvoj općine Tešanj, Idea Co iz Gračanice, BI Consulting iz Srajeva, Aicomp iz Maglaja i Revizija Hasičević iz Gračanice.

Cilj  konferencije je upoznati učesnike sa praktičnim alatima i metodama  upravljanja promjenama kroz konkretne poslovne slučajeve iz regije i svijeta. Na samoj konferenciji očekuje učešće više od 50 predstavnika vodećih kompanija iz Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog kantona.

U organizaciji konferencije uključile su se firme: Pobjeda iz Tešnja, Terasit iz Gračanoce, Variplast iz Gračanice, Trgovir iz Gračanice i mnoge druge.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608