Prva konferencija Akademije za restruktuiranje i upravljanje promjenama održana je u Gračanici uz učešće više od 50 predstavnika firmi iz Tešnja, Gračanice, Doboj- istoka i drugih susjednih lokalnih zajednica

Prva konferencija Akademije za restruktuiranje i upravljanje promjenama održana je u Gračanici uz učešće više od 50 predstavnika firmi iz Tešnja, Gračanice, Doboj- istoka i drugih susjednih lokalnih zajednica. 

Akademija već godinu dana funkcioniše kroz poluzatvorene radionice koje organizira Agencija za razvoj općine Tešanj i ovo je njeno prvo javno predstavljanje. Kroz partnerstvo pet agencija događaj održan u Gračanici je bio prvo predstavljanje Akademije izvan općine Tešanj. Prvi prezentator i govornik na konferenciji bio je prof. dr. Ismar Alagić, direktor TRA. 

Prof. dr. Ismar Alagić održao je prezentaciju na temu “Razvoj proizvoda i inovacije kroz ukazivanje na najbolje svjetske prakse i primjere iz našeg bližeg okruženja. 

Ostale  prezentacije su se odnosile na teme: Upravljanje promjenama, Upravljanje organizacijom, Digitalna transformacija i Upravljanje finansijama. 

Cilj konferencije bio je upoznati učesnike sa praktičnim alatima i metodama upravljanja promjenama kroz konkretne poslovne slučajeve iz regije i svijeta. Veliki odziv firmi i veliko interesovanje potaknuli su organizatore da se naredna konferencija održi 02.07.2021. godine u Srebreniku.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608