Delegacija TRA Agencije za razvoj općine Tešanj posjetila je UZPD Nikšić, te tom prilikom je održan sastanak projektnog tima

25.06.2021. godine delegacija TRA Agencije za razvoj općine Tešanj posjetila je UZPD Nikšić, te je tom prilikom održan sastanak projektnog tima. Analizirane su dosadašnje aktivnosti na projektu, te dogovoreni dalji koraci na realizaciji projekta ER2=S2.
Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Crne Gore, Tešanjske razvojne agencije (TRA) i JU Centar za djecu sa posebnim potrebama ZDK iz Bosne i Hercegovine i osnovne škole “Josip Matoš” iz Hrvatske. 
Tom prilikom održane su i dvije radionice na temu “Socijalne vještine i prava OSI”, te “Mogućnosti i prepreke za OSI”.  
Članovi projektnog tima imali su priliku da prisustvuju i radionicama u organizaciji UZPD Nikšić. 
Projekat pod nazivom Jednakost, poštovanje, prava = Društveno zadovoljstvo (eng. Equality, Respect, Rights = Social Satisfaction, skr. ER2=S2) odobren je na prioritetnoj osi Poboljšanje kvalitete javnih usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi u okviru Drugog poziva za dostavu prijedloga za Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608