Dana 9.11.2022. godine, općinu Tešanj posjetio je gospodin Gilles Rebattet, šef sekcije operacija za ekonomski razvoj, infrastrukturu i prirodne resurse, pri Delegaciji Europske Unije u Bosni i Hercegovini. Tema posjete bila je energetska efikasnost u MSMEs, korištenje obnovljivih/zelenih izvora energije, cirkularna ekonomija. Tom prilikom gospodin Rebattet sastao se sa direktorom TRA d.o.o. Agencije za razvoj općine Tešanj, gospodinom Edinom Ibrahimovićem. 

Na sastanku se pričalo o uspješnim biznis modelima, uspješnosti EU projekata, kao i eventualnim poboljšanjima  na tom planu.

Gospodin Gilles Rebattet posjetio je FAB LAB centar u sklopu kompanije GMC d.o.o. TRA d.o.o. Agencija za razvoj općine Tešanj je implementator FAB LAB projekta. Tom prilikom gospodin Rebattet prisustvovao je demonstraciji obuke za rad na visini (sa opremom) i obuci zavarivača. Gospodin Rebattet je posjetio i kompaniju ARTISAN d.o.o., te je tom prilikom izrazio interesovanje za tajnu uspjeha kompanije ARTISAN d.o.o. u svijetu vrhunskog dizajna i kvaliteta namještaja. Također, gospodin Rebattet posjetio je i COWORKING prostor u sklopu TRA d.o.o. Agencije za razvoj općine Tešanj, gdje je održana kratka prezentacija FAB LAB projekta i rezultata navedenog projekta. Govorilo se i o trenutnim aktivnostima na projektu TECH LAB, koji se radi u saradnji sa ILO, a koji predstavlja nastavak FAB LAB projekta i unaprjeđenje FAB LAB centra. 

Gospodin Gilles Rebattet je u potpunosti podržao ovakvu aktivnost u smjeru razvoja naprednih tehnologija.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608