Odobreno 10.000 KM za razvoj coworking prostora TECH-LAB u Općini Tešanj

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona odobrilo je Agenciji za razvoj općine Tešanj financijska sredstva u iznosu od 10,000 KM za projekt razvoja coworking prostora pod nazivom TECH-LAB. Ova odluka ima za cilj podržati inovativnost i razvoj tehnološke zajednice u regiji.

Agencija za razvoj općine Tešanj prepoznala je potrebu za stvaranjem modernog coworking prostora koji će služiti kao centar za inovacije, kreativnost i suradnju među lokalnim poduzetnicima, stručnjacima i startupima. Sredstva koja su dodijeljena omogućit će uređenje i opremanje TECH-LAB prostora, pružajući korisnicima inspirativno okruženje za rad, razmjenu ideja i razvoj novih tehnoloških rješenja.

“Cilj projekta TECH-LAB je poticanje lokalne poduzetničke scene, potpora inovacijama te stvaranje poticajnog okruženja za razvoj novih poslovnih ideja. Ova sredstva omogućit će nam da opremimo prostor savremenom tehnologijom, organiziramo edukativne radionice i mentorstvo te povežemo različite stručnjake i entuzijaste kako bismo zajedno doprinijeli ekonomskom rastu naše općine”, istaknuo je direktor Agencije za razvoj općine Tešanj.

Odluka Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona o odobravanju financijskih sredstava za projekt TECH-LAB jasno ukazuje na podršku lokalnim inicijativama koje doprinose razvoju tehnološkog sektora i unapređenju privredne aktivnosti na razini kantona.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608