20.10.2023. godine sa početkom u 10h je obilježeno svečano otvorenje prvog coworking prostora u Tešnju – TECH-LAB. Ovaj značajan događaj privukao je mnoge ugledne goste, uključujući načelnika općine Tešanj, gospodina Suad Huskića, te Ministra privrede Zeničko-dobojskog kantona, gospodina Samira Šibonjića, zajedno s mnogim drugim poznatim zvanicama, partnerima, suradnicima i budućim korisnicima.

Načelnik općine Tešanj je istaknuo važnost ovog strateškog projekta, koji je kroz svoju realizaciju prošao kroz transformacije kako bi postao ono što je danas – prostor koji će odgovarati potrebama poslovanja. Općina Tešanj izražava ponos zbog napora Agencije za razvoj općine Tešanj, koja je neprestano radila na ostvarivanju ove ideje i vizije. Vjerujemo da je otvaranje TECH-LAB-a samo početak novog poglavlja u razvoju naše lokalne privrede.

Direktor Agencije za razvoj, TRA, izjavio je da će ovaj coworking prostor biti temelj za pozitivan preokret u našoj ekonomiji. Ministar Šibonjić obećao je kontinuiranu podršku projektima Agencije za razvoj, čime se potvrđuje zajednička predanost prosperitetu zajednice.

Adaptacija i opremanje TECH-LAB-a provedeno je kroz niz faza tijekom proteklih godina uz značajna ulaganja, s ukupnom vrijednošću od 378.606,84 KM. Ovaj projekt nije bio moguć bez financijskog doprinosa ne samo Europske unije, već i Općine Tešanj, Agencije za razvoj općine Tešanj, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te Ministarstva privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Važno je naglasiti da su brojni lokalni partneri sudjelovali u ostvarivanju ovog projekta, uključujući Općinu Tešanj, Mješovitu srednju školu Tešanj, Zavod za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona i privredne subjekte koji su pružili značajan doprinos. Sve te snage su udružile svoje resurse kako bi formirale Lokalno partnerstvo za zapošljavanje (LPZ) Tešanj, što je rezultiralo ovim inovativnim coworking prostorom.

Projekt TECH-LAB je rezultat saradnje sa velikom brojm domaćih partnera a sufinansiran je dijelom iz sredstava Europske unije, konkretno Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, Faza II (LEP II). TECH-LAB coworking prostor je prava prilika za poduzetnike, freelancere i kreativce da stvaraju, surađuju i ostvaruju svoje poslovne ambicije u poticajnom okruženju koje TECH-LAB nudi. Dobrodošli u budućnost rada u Tešnju!

https://www.youtube.com/watch?v=Ujvqa5J9rFA&ab_channel=Smarttelevizija

COWORKING PROSTOR
COWORKING PROSTOR
TRENING KABINET
TRENING KABINET
TEHNOLOŠKA LABORATORIJA
TEHNOLOŠKA LABORATORIJ

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608